Superlief: haak deze kerstornamenten en steun het goede doel! (+gratis haakpatronen)

Kersthangers haken gehaakt Aan de Haak - Let it Snow

Zo, we zitten al weer echt in de herfst en in het laatste kwartaal! Nu we toch écht naar december toe leven – ik in ieder geval wel! – komen er ook steeds meer persberichten je mail binnen. Soms doe ik er wat mee, maar vaak ook niet. Maar dit persbericht is zo leuk en lief, da ik het wel wilde delen.

Haaktijdschrift Aan de Haak en beurs Knit&Knot hebben namelijk een toffe actie gestart. Daarmee willen ze de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam helpen. Weet je hoe? Door iedereen die fan is van haken, te vragen kersthangers te haken. Die worden dan gehangen in een huge kerstboom van wel 2,40 meter hoog die in het Emma Kinderziekenhuis komt staan. Ook roepen ze geld te doneren aan dit kinderziekenhuis, wat je hier kunt doen. Ook de uitgever van Aan de Haak, Scala BV, en de beurs Knit&Knot doneren een bijdrage.

Kersthanger gehaakt kerstornament goede doel - Let it Snow.jpg

Wat is de Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam? Ze steunen het Emma Kinderziekenhuis, die willen zorgen dat kinderen die ernstig ziek zijn het maximale uit hun leven kunnen halen. Ook zorgen ze dat er geld wordt ingezameld om onderzoek te doen, zorgen ze voor voorzieningen voor zowel kinders als ouders en ondersteunt psychosociale zorg.

Om weer even te focussen op het leuke aan deze actie: je kunt dus lekker creatief aan de slag gaan voor het goede doel. Om het makkelijk te maken heeft het haakmagazine een aantal patronen die je gratis kunt downloaden. Check ze maar op de site.

De hangers kun je insturen naar het redactieadres (Aan de Haak, t.a.v. Christmas give away tree, Maanlander 14H, 3824 MP Amersfoort) of meenemen naar de beurs Knit & Knot (24, 25 en 26 oktober in de Koepelhal in Tilburg). En ben je niet zo creatief? Dan kun je natuurlijk ook gewoon even doneren. Dat past helemaal bij de kerstgedachte, als je het mij vraagt!

Liefs, José

Foto’s: Aan de Haak

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *