Op deze datum komt de kerstman aan!

Aankomst kerstman Station Maastricht CS - Let it Snow

De intocht van Sinterklaas staat in huize LIS al dik in de agenda geschreven: zaterdag 16 november. Maar misschien iets minder bekend is misschien wel de intocht van de Kerstman. Op 6 december, dat natuurlijk een logische datum is.

Aankomst kerstman Station Maastricht CS kerstmarkt - Let it Snow.jpg

De officiële intocht van de Noordpoolse neef van Sinterklaas is in Maastricht, misschien wel de kersthoofdstad van Nederland. Wil je er bij zijn dan moet je ‘in de loop van de avond op station’ Maastricht staan, want daar zul je de Kerstman zien.

De intocht is in mysteries gehuld en dat vind de organisatie volgens mij helemaal niet erg. Nog één tipje van de sluier kan ik jullie nog wel geven: vanaf het station zal ‘een sprookjesachtige stoet de Kerstman omringen op zijn tocht naar het Vrijthof, waar hij zijn intrek neemt in het Huis van de Kerstman’. Nou, daar ben ik wel benieuwd naar!

Liefs, José

Foto’s: Stichting Winterevents Maastricht

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *