7 x deze niet-kerstfilms brengen je toch in kerstige sferen

Heb je een lief die niet zo’n grote kerstgek is als jij, maar wil je wel samen een filmpje krijgen waardoor jij in ieder geval in kerstsferen komen? Nou, dan heb ik nieuws. Er zijn namelijk ook films die niet kerst schreeuwen maar toch een kerstig tintje hebben. Maak je playlist maar! 

Bridget Jones’s Diary begint en eindigt rond de feestdagen. En hoewel het geen kerstfilm an sich is, moet ik alleen maar denken aan die foute kersttrui van Colin “Mark Darcy” Firth. Het feelgood gehalte is groot en dat is zeker belangrijk in een kerstfilm.

 

Stepmom is misschien wel een beetje een tranentrekker, maar je raakt helemaal in de stemming van het seizoen. De film begint namelijk in de herfst en eindigt op kerstavond. Een waarschuwing: het is wel een tranentrekker!

 

While you were sleeping is zo’n film waarvan je vergeet dat het een kerstfilm is. Eigenlijk heeft kerst hierin niet de hoofdrol, maar je leeft wel mee naar kerst toe. Lucy red namelijk het leven van een forens waar ze stiekem een enorme crush heeft, en wordt door zijn familie gezien als zijn verloofde. En een familie hebben tijdens de feestdagen is zo slecht nog niet… Heerlijk romantisch, zeker een aanrader!

 

Anastasia is misschien niet de eerste film waar je als volwassene aan denkt. Maar ben je fan van Disney-films dan is dit zeker een aanrader. Door de locatie (Rusland) en het thema (de Russische tsarenfamilie) heeft deze film alles dat je maar kunt wensen in een film zonder over the top kerst te zijn.

 

Harry Potter is zo’n filmserie die je zo ongeveer elke kerstperiode wel op tv ziet. En niet zo gek, want zeker de eerste films geven zo’n feel good-gevoel. En de kerstscenes zijn ook heerlijk om te zien, met het traditionele eten (het roast lunch met gebraden kip en vanalles) en de christmas crackers. Vergeet niet de supergrote kerstbomen en de sneeuw die naar beneden valt in de Grote Zaal!

 

Ik heb echt jeugdherinneringen aan de film You’ve Got Mail. Het was de eerste film die ik ooit in de bios wilde zien, maar uiteindelijk zag ik ‘m jááááren later pas eens op tv. Heerlijk nostalgisch (wie herinnert zich nog het minutenlange inbellen inclusief piepjes als je online wilde), heerlijk feelgood en met vooral scènes in de herfst en de kerstperiode.

 

De film Serendipity hoort bijna in dezelfde categorie thuis als You’ve Got Mail. Okay, technisch gezien is het een film uit het nieuwe millennium, maar hij speelt zich ook af in New York en rond de feestdagen, en gaat over twee mensen die wel (of niet?) voorbestemd zijn. Nou, is dat niet wat we allemaal hopen met kerst? Tel daarbij sneeuw, magische lichtjes en een schaatsbaan bij op en je hebt een kerstige film die geen kerstfilm is.

 

Welke film mis jij in dit rijtje?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *