Nóg meer niet-kerstfilms die je (nu al) in kerstige sferen brengen

Onverwachte kerstfilms kerstsfeer christmas movies unexpected - Let it snow

Twee jaar geleden bracht ik jullie al mijn lijstje van mijn favoriete films die je niet officieel kerstfilms heten en die je dus – ongegeneerd – het hele jaar door kunt kijken. Gelukkig worden er steeds nieuwe films uitgebracht én ontdek ik steeds weer films. Vandaar dat ik het tijd vond voor een nieuw lijstje!

Two Night Stand heeft niets met kerst an sich te maken, maar heeft wel alles dat ik kan gebruiken tijdens de kerstperiode: lekker ingesneeuwd zitten met een superleuke vent. Okay, dat tweede komt in mijn geval wel goed (keer twee zelfs), maar dat insneeuwen hè? Two Night Stand is te zien via Pathé Thuis en Amazon Prime.

Kijk verder onder de filmtrailer van Two Night Stand >

Little Women staat misschien niet bekend als kerstfilm, maar ruim de helft speelt zich af in de winter. Met meer dan genoeg liefdes (in de vorm van vier zussen en de mannen in hun leven) en maar liefst twee kerstmissen (inclusief meerdere carols) kun je dit wat mij betreft zeker een kerstfilm noemen. Saillaint detail: zowel de verfilming van 1994 als die uit 2019 zijn uitgebracht rondom de kerst. Je kunt Little Women uit 1994 zien op Netflix, Pathé Thuis, YouTube Films, Amazon Prime en DVD. De 2020 versie is te zien bij YouTube films, Pathé Thuis, Netflix en DVD.

Kijk verder onder de filmtrailer van de 1994 versie van Little Women >

Hier in Nederland hoeven we eigenlijk niet een halve dag te reizen naar onze geboortestad voor de feestdagen, maar in Just Friends maakt Chris wel zo’n kleine trip down memory lane naar zijn home town doen. En dat terwijl het de feestdagen zijn. Denk daar een oude vlam, trauma’s uit zijn jeugd en veel sneeuw bij en voila: je hebt een kerstfilm! Je ziet Just Friends op Amazon Prime, YouTube Films en DVD.

Kijk verder onder de filmtrailer van Just Friends >

Alleen al vanwege het warme gevoel mag je Sleepless in Seattle een kerstfilm noemen. Maar wist je dat het verhaal, na de eerste scènes, begint op kerstavond? Ik realiseerde het me niet tot ik de film uit sentimentele redenen weer eens bekeek. Verder komt er niet heel veel kerst in voor, dus hubbies en lovers hoeven zich geen zorgen te maken, maar dat magische kerstgevoel sprinkelt toch door de hele film heen. Je kijkt Sleapless in Seattle op YouTube Films, Netflix, Pathé Thuis en DVD.

Lees verder onder de filmtrailer van Sleepless in Sattle >

Silver Skates is een relatief nieuwe film, die Netflix in 2021 in zijn bibliotheek inlijfde. De Russische film kijkt als een soort Romeo en Julia en heeft voor mij echt die sprookjesachtige sfeer. De film is trouwens losjes gebaseerd op het boek Hans Brinkler – or – The Silver Skates dat trouwens plaatsvindt in Nederland. De locatie – Sint Petersburg – in combinatie met de kerstperiode als achtergrond geven hem net genoeg om hem hier te noemen, want echt over kerst gaat deze film niet. Silver Skates kijk je op Netflix.

Lees verder onder de filmtrailer van Silver Skates >

Dat waren ze: kerstfilms die je ook kan kijken als het niet kerst is, onder het mom dat ze geen kerstfilms zijn. Ik ga er zeker een aantal kijken de komende weken!

Wat kijk jij om in de kerststemming te komen?

Liefs, José

Foto’s: Samira Rahi, JuniperPhoton

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *