7 x inspiratie voor de leukste DIY adventskalender

Adventskalender DIY foto's - let it snow

Vorig jaar maakte ik voor mijn lief een adventskalender met daarin polaroids van ons tweetjes en ons gezin. De verrassing was nog mooier dan ik had gehoopt. En dat smaakte naar meer! Goed voorbereid als ik wil zijn (vorig jaar was het een last-minute project waarbij lief zelfs half bij aanwezig was) ben ik druk bezig inspiratie op te doen, waarbij goede voorbereiding het halve werk is. Niet zo gek dus dat ik al vroeg begin met verzamelen van kerst ideeën voor 2019. Daarbij kom ik op zulke leuke en creatieve ideetjes, dat ik ze wel met jullie moet delen. Dit zijn de leukste DIY adventskalenders!

Is cadeautjes geven niet iets dat je graag associeert met kerst? Ik snap het best hoor: niet alleen kan het stressvol zijn, maar je kunt je ook afvragen wat het nou met de essentie van kerst te maken heeft (al kun je mij altijd wakker maken voor cadeautjes). Dit minimalistische bos vind ik er super schattig uitzien en het neemt ook nog eens niet al te veel ruimte in. Schrijf achterop elk boompje een soort cadeaubon, zoals een avondje uit, een keer alles in het huishouden doen, een massage of ontbijt op bed. Een super origineel idee voor kerst 2019!

Maak de ultieme (kerst)playlist van 25 nummers die je aan je geliefde wilt geven. Gebruik een GQ-code generator (google er maar eentje) waarbij je de link naar een Youtubevideo of Spotifynummer omzet in een makkelijk te scannen code en print die achterop kerstansichtkaarten, foto’s van jullie twee of iets anders leuks. Zo kan hij of zij elke dag weer in de kerststemming geraken.

Doe zoals ik het vorig jaar deed: zoek 25 foto’s van jullie tweetjes en laat die afdrukken. Ik koos voor een polaroid frame omdat ik dat vintagegevoel zo leuk vind, maar ga vooral voor waar jij blij van wordt. Stop ze in kleine enveloppes en maak er een mooie slinger van. Echt een leuk idee voor kerst 2019. De gehele DIY vind je hier.

Adventskalender DIY close-up - let it snow

Voor kinderen is het leuk om een aftelkalender te maken waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Stop bijvoorbeeld in een oude WC-rol of luciferdoosje een lego- of duploblokje, puzzelstukje of misschien wel iets van meccano waarmee die kleine met kerst zelf iets kan bouwen. Bevestig de rollen of doosjes aan elkaar en voorzie ze van een nummer. Laat het plezier maar beginnen!

Van een compliment gaat iedereen stralen. Voorzie kerstkaartjes of kaarten met lieve quotes van een compliment en zie de ontvanger steeds meer blozen.

DIY Adventskalender kaartjes - Let it Snow

Eén van mijn goede kerstvoornemens is meer doen voor goede doelen. Op internet kwam ik een super mooi alternatief voor een adventskalender tegen die je simpel zelf kunt maken. Daarmee tel je niet alleen af naar kerst, maar tel je ook je zegeningen en kun je sparen voor een goed doel naar keuze. Je leest de simpele tutorial op deze website.

Aftellen en kerstige dingen doen gaan prima samen, bewijst deze adventskalender die je makkelijk zelf maakt. Neem kaartjes en schrijf op elk kaartje een kerstactiviteit, dat zowel voor je kinderen als je geliefde zijn. Denk hierbij aan kerstkoekjes bakken, de kerstboom versieren, rondrijden op kerstlichtjes te bekijken of een kerststal bezoeken.

Dit zijn maar een paar ideeën die ik heb om kerst 2019 de mooiste kerst ever te maken. Wat doe jij om in de kerststemming te komen?

Liefs, José

Foto’s: Let it Snow, Talia Carbis,

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *