Deze kerstballetjes met initialen zijn superleuke cadeautjes!

Kerstbal initialen DIY tutorial

Toen wij in 2018 ons vijfjarig huwelijksjubileum vierden met een diner, leek het me leuk om onze gasten ook iets tastbaars mee te geven. Maar wat geeft je als je een winter wonderland trouwdag had en je de kriebels krijgt van standaard bedankjes? Iets heel persoonlijks! Ik maakte van iets nuttigs – de plaatsverdeling – iets moois: kleine gepersonaliseerde kerstballetjes. Vandaag deel ik met jullie deze makkelijke DIY voor kerstballen met initialen.

Ze zijn leuk als kleine cadeautjes maar ook ideaal voor een kerstdiner om je tafeldecoratie iets uit te breiden. En zo ga je aan de slag.

Wat heb je nodig?

  • kleine kerstballetjes (ik kocht transparante balletjes met daarin sterretjes van de HEMA)
  • letterstickers
  • hobbylijm

Ik koos ervoor om de initialen van de voor- en achternaam van onze gasten te gebruiken, ook kun je natuurlijk ook alleen de voorletter(s) doen. Zelf plakte ik de stickers direct op de balletjes, maar ik merkte dat de letters niet helemaal plakken. Mijn suggestie is dan ook om ze te bevestigen met hobbylijm.

Ze zijn niet alleen leuk als plaatsaanwijzers, maar ook als cadeauversiering. Of gebruik ze om aan de voet van een wijnglas te doen, zodat je weet welk glas van wie is. Je zult zien dat er heel veel manieren zijn om deze gepersonaliseerde kerstballen te gebruiken. Veel knutselplezier! Oh enneh, deel vooral jouw resultaat via #letitsnooow!

Liefs, José

Foto: LIS

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *