Deze kerstnummers ken je nog niet (maar zet je nu op repeat!)

Kerstmuziek - Let it Snow

Als je net zo’n kerstgek als ik ben, kun je geen genoeg krijgen van kerstliedjes. Maar soms ben je ook wel eens klaar met de uithaal van Mariah C. Daarom zocht ik voor jullie de mooiste, stille en minder bekende kerstnummers die vanaf nu niet meer kunnen ontbreken in jouw kerst top100!

Christmas Letter From A Soldier’s Wife – Loïs Lane

Ik moet bekennen dat dit nummer de aanstichter is van dit artikeltje. In een nostalgische bui zocht ik naar muziek van Loïs Lane en opeens kwam ik deze parel tegen. Wat een mooi nummer. Elke keer als ik het hoor worden mijn ogen vochtig. Prachtnummer!

Santa Stole My Lady – Fitz & The Tantrums

Ik hou wel van een beetje jazz, dus dit liedje vind ik heerlijk swingend. En dankzij het niet-zo-typische kerstdeuntje kan ‘ie eigenlijk het hele jaar wel! Van de groep had ik trouwens nog nooit gehoord zoals wel vaker bij kerstliedjes het geval is.

Oi To The World – No Doubt

Steek je handen op als je niet groot bent geworden met No Doubt! Wij millennials kunnen ons maar al te goed de ska en de androgyne look van Gwen Stefani herinneren. Maar dit nummer had ik nog nooit gehoord. Af en toe hoor je de bekende carol Joy To The World en een belletje, maar verder is ‘ie heerlijk “gewoon”.

George Michael – December Song (I Dreamed Of Christmas) 2010

Bij George Michael denk je toch vooral aan Last Christmas van Wham! Dit liedje is veel meer ingetogen dan je van de 80’s band gewend bent. Kippenvel krijg ik er van!

This Christmas – Loïs Lane

Een lekker poppy nummer is dit, en daarom verdient hij van mij een vermelding in deze lijst. Met een hintje kerst door de belletjes en uiteraard de tekst, maar ook prima voor diegenen die niet zo kerstverslaafd zijn als jij.

Christmas For The Jews – SNL

Wist je dat er in Amerika een gebruik is dat Joodse mensen met kerst Chinees eten en films kijken? Het is een redelijk nieuwe traditie en komt allemaal dankzij deze sketch van Saturday Night Live. Ik vind het wel leuk, zo’n humoristisch liedje, en ik kan me zo voorstellen dat de zelfspot-liefhebbende Joodse mensen er geen probleem mee hebben.

Christmas Lights – Coldplay

Okay, deze ken je waarschijnlijk wel. Christmas Lights van Coldplay komt ongetwijfeld op The Christmas Station voorbij, maar het is niet het meest voor de hand liggende kerstliedje. Het is geen, laat ik het zeggen, Let it snow, let it snow, letitsnow. Maar als klein liedje vind ik het wel een nummer dat je veel vaker mag horen op de kerstradio.

Christmas in Hollis – RUN-DMC

Dit inmiddels kultnummer is weer eens wat anders op om te zetten. Het kerstdiner vind ik misschien niet het meest geschikte tijdstip. Maar tijdens een Ugly Christmas Jumper-feestje zal hij zeker te gek zijn.

Ludacrismas – Ludacris

Als je Fred Klaus wel eens gezien hebt ken je dit liedje ongetwijfeld. Ludacris maakte deze remake op het bekende kerstliedje voor de film en ik moet zeggen: ik vind het wel een lekker deuntje. Als millennial doet het een beetje denken “aan mijn jeugd”, als je dat “jonkie” mag zeggen.

Under the Mistletoe – Masked Intruder

Lekker veel gitaren, drums en een beetje overschreeuwde stem, dat is de punkversie van een kerstliedje.  Het thema is romantisch, maar dat zou je niet zeggen als je naar de muziek luistert. De tekst en de belletjes verraden dat het om een kerstnummer gaat maar eigenlijk kan hij wel het hele jaar!

Must Be Santa – Bob Dylan

Een beetje fout, dat is deze skikutachtige kerstsong van Bob Dylan. Verre van wat we gewend zijn van ome Bob maar wel een catchy melodietje. Gooi er wat glühwein in en je bent klaar om te gaan!

I’ll Be Home for Christmas – Sufjan Stevens

Denk Lana del Rey en slaapliedjes (maar dan in de positieve zin van het woord) en je hebt de cover van het bekende Bing Crosby-nummer. Het moet wel een beetje je smaak zijn, maar als je er echt van houdt: Sufjan heeft 2 complete kerstalbums opgenomen. Uiteraard te vinden op YouTube 😉

Merry Christmas, Darling – The Carpenters

Ah, wat een dromerig liedje! Het geeft me een beetje dat songfestivalgevoel, toen het Songfestival nog draaide om prachtig gemaakte liedjes. Het voelt bekend, maar toch kan ik niet zeggen dat ik hem wel eens op de radio gehoord heb.

Dat vond ik wel een mooie afsluiter van deze tips. Dat is een aardige playlist geworden!

Wil je ze allemaal een keertje achter elkaar luisteren? Dat kan, via mijn nieuwe YouTube kanaal! Ben jij zo kort na Sinterklaas al toe aan kerstnummers? Ik in ieder geval wel!

Liefs, José

Hoofdfoto: Jack Sharp

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *