Dit boek is verplichte leeskost voor volwassen sprookjesliefhebbers!

The Snow Queen and Other Winter Tales - Barnes & Noble - Let it Snow

Sprookjes zijn heus niet alleen voor kinderen. Wist je dat de originele verhalen van de gebroeders Grimm, Charles Perrault en Hans Christian Andersen niet zo kindvriendelijk zijn als de tekenfilms die we kennen? De meest bekende wintersprookjes vind je in een superdeluxe mooi boek: The Snow Queen and Other Winter Tales!

Het boekwerk is een prachtige uitgave van Barnes & Nobles, die al eerder zulke verzamelwerken heeft uitgegeven. In het Engelstalige boek vind je bekende winterverhalen zoals De Sneeuwkoningin en De Notenkraker, maar ook winterse sprookjes uit onder andere Rusland, Zweden, Slowakije en Engeland. Verder lees je verhalen van bekende schrijvers zoals Oscar Wilde, Louisa May Alcott en Charles Dickens. Echt een boek om te lezen bij de open haard!

Ik vind The Snow Queen and Other Winter Tales echt een collectors item. De omslag is gemaakt van leer en heeft zilverkleurige details en een klein relief. De zijkanten van de bladzijdes zijn zilverkleurig wat echt bijdraagt aan het luxe gevoel. Een cadeautje voor liefhebbers van verhalen, winter of mooie boeken. Als ik één miniminpuntje mag noemen: het verhaal van de Notenkraker is de versie van Alexandre Dumas, niet het origineel van E.T.A. Hoffmann.

Ben je benieuwd hoe de originele sprookjes gaan achter bekende films zoals Frozen (losjes gebaseerd op De Sneeuwkoningin) of het Notenkrakerballet? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Het boek heeft wel een lange levertijd, dus zet hem snel in je digitale winkelmandje!

Liefs, José

Foto’s: LIS

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg voor iets dat je bestelt. Voel je vooral niet verplicht; jou kost het niets extra’s, maar het zorgt ervoor dat ik Let it Snow draaiende kan houden. Win-win dus!

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *