Dit is hoe het Eurovisie Songfestival een kersttintje heeft

Eurovision Songfestival Contest - La Det Swinge - Singing Jingle Bels And Let It Snow - kerst liedje Eurovisie

Je hoort een nummer op de radio en denkt ‘verrek, dat ken ik ergens van, maar waar is dat dan van?’ Herkenbaar, toch! Het overkwam mij in deze songfestivalweek. Okeej deze muziekweek haalt het niet bij de kerstperiode, maar tijdens het Songfestival kan ik ontzettend meeleven. Zeker nu Nederland het spektakel organiseert.

Tijdens één van de terugblikken op bijna 70 jaar Songfestivaltraditie kwam ook een oude winnaar voorbij. La det swinge heet het en het Noorweegse Bobbysocks scoorde er douze points in 1985. ‘Maar, dat is toch dat liedje van Glamourama?’, zou Miguel Wiels zeggen als het zou horen bij Even tot hier.

Lees verder onder de video.

En, gaat er al een kerstbelletje rinkelen? Dinge dong: wij kerstliefhebbers kennen het vooral als Singing Jingle Bells And Let It Snow. De Nederlandse coverband Glamourama maakte er een kerstvariant van in 2013.

Anno nu is het nog steeds een catchy nummer, zo synoniem met kerst dat je het je niet kunt voorstellen dat hij eigenlijk uit een andere traditie komt. En zo heeft het Songfestival toch nog een beetje een kersttintje.

Liefs, José

Foto’s: Tony Pham, Aditya Vyas

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *