Balen! Waarom Netflix-serie Hjem til Jul (Home for Christmas) geen seizoen 3 krijgt + het toffe alternatief

Hjem til Jul seizoen 3 season drie three - Home for Christmas - Netflix - Røros

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb afgelopen kerst weer zitten smullen van Hjem til Jul oftewel Home for Christmas. Wat heerlijk niet-Amerikaans (en dat is in dit geval een compliment want: nietvoorspelbaar én je moet je aandacht erbij houden door die Scandinavische talen) is deze Netflix-show toch! Dus in een ultiem nostalgische bui ging ik aan het zoeken naar seizoen 3. Blijkt deze serie gewoon gecancelled the zijn. Ja echt!

– Update: Netflix heeft in september 2022 aangekondigd een Italiaanse remake te maken. Lees alles over de Netflix kerstserie I Hate You (Odio il Natale).

‘Het perfecte einde’, plaatst het Noorse Netflixaccount op Instagram. Ida Elise “Johanne” Broch herplaatst de foto op haar timeline met het sprookjesachtige ‘Once upon a time’. De website Netflix-Nederland quote regisseur Per-Olav Sørensen over de reden: ‘Het was een fantastische ervaring en we hadden geen betere reactie kunnen vragen van de fans over de hele wereld. Het tweede seizoen was bedoeld als het laatste en het verhaal is dan ook mooi afgerond.’ Balen!

Okay, de afwezigheid van een een spoiler zoals aan het einde van seizoen 1 (dingdong, wie staat er voor de deur?) had ons al een hint kunnen geven. Maar er viel nog zoveel te ontdekken! Hoe zou Johanne het doen zonder bestie/roomie Jørgunn, die verhuisde voor de liefde? Wat gebeurt er nu met Jonas? En welke andere heerlijke hunks zouden we ontdekken door de serie?

Lees verder onder de foto >

Über Weihnachten Neflix kerstserie Christmas series - Monschau - Rotes Rathaus - Let it snow
Dit prachtige stadhuis was het decor van – wat mij betreft – een waardige opvolger voor Hjem til Jul: Über Weihnachten.

Mijn hoop is nu écht gevestigd op Über Weihnachten. Zeg maar de Duitse variant met het nét zo schattige dorpje Monschau is gefilmd. De basis voor deze driedelige serie is het boek 7 Kilo in 3 Tagen: Über Weihnachten nach Hause van Christian “Pokerbeats” Huber en als ik het internet mag geloven, is dat boek wel redelijk gecoverd in de miniserie. Netflix noemde Über Weihnachten al bij de aankondiging “gelimiteerd”.

Of is er meer? De auteur schreef namelijk ook Alle anderen können einpacken, dat zelfs dezelfde ondertitel kreeg als het eerste boek, ‘Über Weihnachten zu Hause’ én eenzelfde boekomslag. Volgens mij is dat gewoon een keihard vervolg met wederom een Bastian in de hoofdrol die een moeilijke relatie heeft mijn zijn familie. Netflix heeft in ieder geval nog niets gezegd over een einde voor muzikant Basti…

Wat denk jij: heeft Über Weihnachten net zo’n cultpotentie als Hjem til Jul? Krijgt deze Duitse kerstserie ook een deel 2?

Liefs, José

Foto’s: Solveig Hjelme, LIS

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *