Dit zijn de fijnste kerstkookboeken

Kerstkookboeken Gaz Oakly Jamie Oliver Yvette van Boven - Let It Snow

Laatst was ik mijn kast aan het uitruimen, toen ik Jamie’s Oliver’s Kerst Kookboek tegenkwam. Meteen kreeg ik er al weer zin in om mijn kerstdiner in te plannen én inspiratie op te doen. En waarin doe je dat beter dan in kerstkookboeken? Kerstgek als ik ben, bestelde ik wat kerstkookboeken en deze boeken wil ik je graag tippen!

Laten we beginnen met het boek dat dit artikel inspireerde: Jamie’s Oliver’s Kerst Kookboek. Lief gaf het als sinterklaascadeautje en hij had niet iets beters kunnen verzinnen. Dit is hét kookboek als je verslaafd ben aan Jamie Oliver (check!), je houdt van de Britse keuken en echt Engelse kerstklassiekers wilt koken (check!) en als je ook wel houdt van een culinair avontuurtje (triple check!). In overzichtelijke hoofdstukken behandelt de tv-kok alle gangen, en ook hapjes, drankjes en culinaire cadeautjes komen aan bod. Ook fijn: er is een speciaal vegetarisch en veganistisch gedeelte, zodat je kerst een feestje voor iedereen kunt maken. Je koopt Jamie’s Oliver’s Kerst Kookboek hier.

Kerstkookboeken Yvette van Boven Home Sweet Home XMAS - Let It Snow

Ook in Nederland hebben we genoeg tv-koks, en één van mijn favorieten is Yvette van Boven. Ze weet koken voor mij makkelijk en lekker te maken, eigenlijk zoals Jamie Oliver dat ook doet. Haar jeugd bracht Yvette door in Ierland, maar voor haar kerstkookboek gaat ze voor culinaire hoogstandjes waarvan je spontaan gaat watertanden. Van kookstress houdt ze niet. Ze helpt jou – hopelijk – stressvrij de kerst door met een handig planlijstje en voorbeeldmenu’s. Je vind Yvette van Boven’s Home Sweet Home XMAS hier.

Aangezien ik zelf al een tijdje plantaardig eet, was ik erg blij toen ik Gaz Oakly’s boek Vegan Christmas tegenkwam. Zelf heb ik niets tegen mensen die vlees eten – ik kook het zelf voor mijn mannen thuis – maar ik vind het ook een leuke uitdaging om te koken voor mensen zonder de nadruk op veganisme te leggen. Daarom is dit kookboek voor mij ook een superleuk boek. Gaz bewijst dat je nog steeds traditioneel Engelse feestelijke recepten kunt koken én rekening kunt houden met veel (di)eetwensen. Het Gaz Oakley Vegan Party kookboek scoor je hier.

Uiteraard is dit een article in process, dus het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar nog een paar bij komen. Wat is jouw go-to kerstkookboek? Ik ben benieuwd naar jullie tips!

Liefs, José

Foto’s: LIS

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een kleine vergoeding krijg voor iets dat je bestelt. Voel je vooral niet verplicht; jou kost het niets extra’s, maar het zorgt ervoor dat ik Let it snow draaiende kan houden. Win-win dus!

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *