Zo plan je de ultieme foute kersttruienparty

Foute kersttrui ugly christmas jumper sweater - Let it Snow

Twee jaar hebben we hem geïntroduceerd op Kerstavond en ons is hij goed bevallen: de foute kersttruienparty. En natuurlijk hoef je hem niet per sé op 24 december te plannen. Derde kerstdag leent zich ook perfect hiervoor, of de week in aanloop ernaar, of… Je raad het al: gewoon wanneer je zin in een kerstig feestje hebt. Ik geef je alvast het recept:

Gezellige vrienden, minimaal drie, zijn het belangrijkste ingrediënt voor een fijne foute kersttruienparty. Natuurlijk zijn de andere ingrediënten leuk, maar allesbehalve het belangrijkste. Een groepje dat je al jááren kent kan leuk zijn, maar nodig ook eens verschillende vrienden uit voor een verrassende avond.

Lekkere hapjes zijn een fijn begin van de avond. Laat iedereen iets meenemen, of verdeel de gangen over je vrienden. Inspiratie voor hapjes doe je hier op.

Stoofperen recept - Let it snow

Vier je geen Sinterklaas of krijg je geen genoeg van kadootjes geven? Ga dan voor het kerstgevoel uit de films: kadootjes onder de boom. Je kunt lootjes trekken (secret Santa) of spontaan besluiten kadootjes voor je gasten te kopen. En ik moet zeggen: dat laatste zorgt wel voor extra veel plezier en weinig “verplichtingsgevoel”.

Het heet niet voor niets een foute kersttruienparty: zet deze dus zeker als dresscode op de uitnodiging. Waarom je nú op zoek wil gaan naar een foute kersttrui lees je in dit artikel.

Muziek vind ik erg belangrijk voor het creëren van sfeer. Om het lekker foute gevoel te benadrukken kun je de Christmas top 100 aanzetten of misschien wel Kerst met Bert en Ernie. Of misschien heb je wel een piano en wat kerstmuziek op blad, zodat je die samen kunt spelen en zingen. Jeugdsentiment of nieuwe herinneringen gegarandeerd!

Stille Nacht bladmuziek kerstmuziek - Let it Snow

Dat alles beter is in Nederland zul je mij nooit horen zeggen. En daarom heb ik er totaal geen probleem mee om tradities uit andere landen over te nemen. Christmas Crackers zijn daar zo’n leuk voorbeeld bij, de knalbonbons met daarin een klein kadootje of een grappig opdrachtje. En altijd zitten er de papieren kroontjes in die me doen denken aan Harry Potter.

You either love it or hate it, maar als je overweegt een foute kersttruienparty te organiseren, dan denk ik dat je bij kamp a hoort. Ik heb het over een kerstservies. Als we zelfs paaskleden en paasservetten hebben, vind ik het helemaal niet erg om eens wat kerstbordjes aan te schaffen. Het kan een grote uitgave zijn, dus spaar het lekker bij elkaar: mixen en matchen is alleen maar leuk. Zelf ben ik fan van tweedehands en heb ik bij de kringloop vier kerst ontbijtbordjes gekocht, maar ik zie ook het één en ander op Marktplaats.

Gooi alles lekker op elkaar en genieten maar. Heb jij wel eens een foute kersttruienparty meegemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs, José

Foto’s: Stte Fun, Thomas Galler

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *