Hallo herfst (en kom maar op met die winter)!

Heerlijk herfst weekendje Mastbos - Let it Snow

Oh, wat een heerlijk weekendje was het toch! Herfstiger ga ik het misschien wel niet krijgen dit jaar en daarom geniet ik er des te meer van. Hopelijk was jouw weekend net zo fijn als die van mij. Lees je mee?

Vrijdag is altijd mijn vaste thuisdag. Elke week heb ik dan één-op-één tijd met mijn zoontje, maar het weer werkte afgelopen vrijdag niet mee. Gelukkig had ik met een vriendin afgesproken om naar een indoor speeltuin te gaan en dat was voor mij uitzonderlijk; normaliter noem ik dat een krijspaleis. Maar vrijdag kon ik er ultiem van genieten. Ik “kwam in contact met mijn innerlijke kind”, hoe zweverig dat ook klinkt. Niets is lekkerder als springen op de trampoline! Al met al waren we er toch een paar uur en daarna kon mijn weekend heerlijk beginnen.

Zaterdag hadden we een lekker drukke dag. We hadden maar liefst twee kinderverjaardagen en daardoor hadden lief en ik letterlijk geen kind aan ons kleintje. Niets is relaxter dan geen kind aan je eigen kind hebben, dat kan ik je wel vertellen. Daarna ging hij, hopsakee, naar mijn schoonzus voor een fijn volwassen avondje. We hadden namelijk een bevriend stel uitgenodigd voor een wijnproeverij, compleet met deskundige. Onder het genot van zelfgemaakte hapjes zoals een bieten tarte tatin (het recept volgt nog!), een kaasplankje en een open haard hadden we toch wel een ultieme herfstervaring. Al zou ik hem met gemak nadoen in de winter, als je het mij vraagt!

Zondag hadden we zowaar een echte indian summer. Ik besloot er nog lekker van te genieten en dus reden we met zijn drietjes naar het Mastbos, voor mij toch wel een favoriet. Ook al is het bos aangelegd (wel in 1515 hoor), toch waan ik me hier echt in de natuur. Niets asfalt- of grintpaden, maar gewoon een lekker zacht bospad. Combineer dat met veel paddenstoelen (rood-met-witte-stippen), een ondiepe plas waarin ons kleintje naar hartenlust in heeft gestampt (lees: met een kletsnatte broek, ondanks zijn regenlaarsjes) en een heerlijk zonnetje was het wel mijn ultieme herfstdag.

Dat was weer eens wat anders, zo’n blogje. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of jullie vaker blogjes willen lezen! En mijn vraag aan jullie: wat is voor jou de ultieme herfstdag?

Liefs, José

Foto’s: LIS, Kelsey Chance

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *