Kerstmarkten 2022: deze gaan wel (en niet) door in Nederland dit jaar

Welke kerstmarkten in Nederland gaan door in 2022

Welke kerstmarkten zijn er in 2022? Wanneer en waar? In alle hoeken van Nederland? In dit overzicht hou ik je op de hoogte van al het nieuws rondom kerstmarkten in 2022.

Laatste update: 24 augustus 2022

Kerstmarkten in Valkenburg

Het lijkt erop dat Valkenburg in 2022 weer volop in kerstsfeer is. Zowel de markt in de Gemeentegrot (vrijdag 18 november tot en met vrijdag 30 december) als de Fluweelengrot (vanaf vrijdag 18 november) gaan door. Let op: bij de grot is géén dagkassa aanwezig, koop je tickets voor de Kerstmarkt in de Gemeentegrot dus online.

Kerstmarkt Dordrecht

Helaas pindakaas: ook in 2022 gaat de kerstmarkt in Dordtecht niet door! De organisatie van een van de grootste van Nederland, Dordrecht Marketing, zegt tegen krant AD De Dordtenaar dat ze vrezen dat er in de winter weer een opleving van het coronavirus komt. Balen, balen, balen! Wel komen er weer de Dordtse Decemberdagen voor de locals.

Amsterdamsche Kerstmarkt

Na drie jaar kan (hopelijk!) de tweede editie van De Amsterdamsche Kerstmarkt van start gaan. Ook in 2022 bezoek je hem op het terrein van de Westergasfabriek: van vrijdag 20 december tot en met maandag 23 december en met elke dag een ander thema.

Magisch Maastricht 

Een van de leukste locaties in Nederland is misschien wel de kerstmarkt in Maastricht. In 2022 verandert de Vrijthof in een magisch kerstdorp. Je bezoekt hem vanaf donderdag 1 december tot en met het einde van het jaar.

Kerstmarkt Haarlem

Hij staat weer ingepland voor 2022: de 28ste editie van de kerstmarkt Haarlem. Dit jaar vindt hij plaats van vrijdag 9 december tot en met zondag 11 december. Dat betekent sfeervol shoppen in de gezellige binnenstad.

Royal Christmas Fair Den Haag

Het schijnt een waar spektakel te zijn: de Royal Christmas Fair oftewel de ouderwetse kerstmarkt in Den Haag. Dit jaar zie je van 8 tot en met 23 december 110 kersthuisjes, duizenden led-lichtjes en sfeervolle vuurtjes. Er is glühwein en een bezoek van de enige echte Kerstman mag niet ontbreken!

Uiteraard staat nog niets in steen gebeiteld en is het duimen dat we dit jaar volop kunnen genieten van de kerstsfeer in onze mooie steden! Binnenkort komt er ook een update van kerstmarkten in andere landen.

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *