Met deze adventskalender verras je je lief beste deze kerst ❆ Kerst DIY

Adventskalender DIY close-up - let it snow

Toegegeven: met de vele zonuren die we nu kunnen verwachten, moet je misschien nog niet denken aan kerst. Maar wie een beetje houdt van een mooi uitgevoerde kerst (en leuke verrassingen) kan nu alvast beginnen met voorbereidingen. Voor bijvoorbeeld de leukste adventskalender die je je lief kado kan doen. Want daarmee kon ik mijn wederhelft vorig jaar compleet mee verrassen!

What to do? Nou, je kunt nu alvast beginnen met verzamelen. Zoek foto’s van jullie samen (of, zoals ik deed, van ons tweetjes en ons als gezinnetje), kijk of je lieve ansichtkaarten kunt vinden en laat de voorpret beginnen. Hoe je deze adventskalender maakt? Dit heb je nodig:

  • Touw, bij voorkeur jute of keukentouw in een kleur van je keus
  • Miniknijpertjes, de mijne heb ik rond de kersttijd gevonden in de kringloop
  • Ansichtkaarten, ofwel met lieve berichtjes, ofwel met kerstboodwensen
  • Envelopjes, ik gebruikte bruine zakjes
  • Foto’s van jullie als stel/gezin
  • Stempels: letters of cijfers
Adventskalender DIY foto's - let it snow

En dan is het simpel. Zoek een mooi plekje om het touwtje op te hangen. Nummer de zakjes 1 tot en met 25 met behulp van de stempels; ofwel de nummers “uitgeschreven”, ofwel met nummers. Stop in elk zakje een foto van jullie, in chronologische volgorde, knijper ze vast aan het touwtje, afgewisseld door de kaartjes. En laat december maar komen!

Hou jij van verrassingen met kerst?

Liefs, José

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *