Zo breng je de trend Millennial Pink in jouw kersthuis

Pretty in Millennial Pink kerstversiering kerstdecoratie kerstballen - Let it Snow

Ik schreef er twee jaar geleden ook al over: de kersttrend Millennial Pink. De couleur du moment is perfect als je een beetje kleur wilt toevoegen aan jouw kersthuis, zonder meteen hysterisch te doen. Ook vind ik hem perfect voor de traditioneel zilveren kerstaankleding. Maar hoe pas je die kleur nou toe? Ik geef je een aantal tips.

Kerstballen stilleven

Millennial Pink Pieken stilleven - Let it snow

Kun je een piek voor een piek scoren? Kopen zeg ik, want je maakt er super leuke en speelse stillevens van. Bijvoorbeeld deze twee 2ehands pieken met een antieke piek en millennial roze cotton balls.

Het vergt even wat pogingen maar uiteindelijk is het zo gepiept. Kijk eerst hoe je de pieken het beste in een vaas kunt zetten zodat je een mooi stilleven hebt. Maak dan een basis met mini-cotton balls, in mijn geval waren 3 voldoende. Vervolgens steek je de langste piek tussen de balletjes. Daarna drapeer je nog een paar lichtjes terwijl je één voor één de pieken ertussen steekt. Het is even een precies werkje en het vergt misschien een paar pogingen maar het resultaat mag er wezen! Ook leuk in een stolp.

Kerstballen arangement

Millennial Pink kerstballen arangement - Let it snow

Via verschillende kringloopwinkels scoorde ik zachtroze ballen, zowel glanzend als mat, en parelachtige kerstballen. Ze combineren perfect met wat overgebleven matte en glanzende zilveren ballen die ik nog had liggen. Gecombineerd met wat herfstschatten zoals dennenappels en katjes (ook helemaal hip & happening onder de naam “Botanisch”) maken ze een prachtig kerstarrangement.

Millennial Pink kerstballen arangement - Let it snow

De oude en “nieuwe” ballen mix ik met de natuurdingetjes op een dienblad. In het midden zet ik een zachtroze orchidee die er wel bijna voor gekocht lijkt. Wil je het helemaal af maken? Kies dan voor een bloempot en/of dienblad in de themakleuren zachtroze/zilver/wit.

Kerstballen tafelschikking

Ook prachtig is een tafel versierd met speels neergelegde kerstornamenten. In een brocantezaakje scoorde ik zogeheten kerstdruiven (zo noemden ze het in ieder geval) die me inspireerden tot deze kleine kleurinjectie in mijn kerstdecoratie. Wie creatief is kan dit zelf natuurlijk creëren met miniballetjes en zilvergespoten (kerst)groen. Maar het idee kun je ook doorvoeren op de feestelijk gedekte kersttafel.

Combineer witte of zilveren borden met mooi bestek, wijn- en waterglazen en drapeer hier zachtroze, parelwitte en zilveren kerstdecoratie tussen. Alles wat maar kerstig is, mag meedoen. Engelenhaar, parelkettingen, confetti en misschien nog wat uit jouw sieradenkistje, niets is te gek. Versier de voet van een wijnglas met een lint en daaraan een balletje. Bind touw rond servetten en steek een kerstbal in het strikje. Maak er een feestje van!

Ik hoop dat je wat kunt met deze tips. Geen fan van roze? Uiteraard kun je jouw favoriete kerstkleur(en) invullen, het uiteraard jouw feestje!

Liefs, José

Foto’s: Euvgeny_reserv, Let it Snow

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *