Benieuwd: ultiem kerstnummer Last Christmas van Wham! krijgt een eigen film

London Christmas Londen kerst - Last Christmas movie film 2019 - Let it Snow

Je kent me: ik ben gek op een goede kerstfilm. Okay, een cheesy variant kan ik ook wel waarderen, maar eentje met een groot budget en bekende namen heeft toch wel mijn voorkeur. Daarom ben ik ook ontzettend benieuwd naar de film Last Christmas met, je raad het al, liedjes van Wham!

Emma Thompson, die we natuurlijk kennen als Karen uit Love Actually, acteert erin en schreef mee. Ze heeft al vaker scripts geschreven zoals die van Sense and Sensibility. Ook heeft ze dus een rol in de film. Cool is dat ze al zeven jaar werkte aan het script en dat de schrijfster, die George Michael kende, samenwerkte voor deze film met de zanger van het iconische kerstliedje. Een andere actrice waar ik enthousiast over ben is Emilia Clarke. Die ken je misschien wel van Game of Thrones. Ook Rich Asians-acteur Henry Golding is van de partij.

Officiële beelden van de film heb ik nog niet gezien, maar de insta snapshots die ik gevonden heb geven me het gevoel dat de film een dolle boel is. Volgens regisseur Paul Feig is de film losjes gebaseerd op het liedje Last Christmas en is het een dramady meets romcom, ‘lief en grappig en verrassend, met twee lagen’. Hij noemt het een liefdesbrief aan het Londen dat hij kent van zijn moeders Britse familie en bekende gedeeltes zoals Regent Street, The Embankment, Covent Garden, Piccadilly Circus, Bond Street en The Strand vormen het decor.

Deadline zag al de trailer (jaloers!!!) en vertelt dat we moeten denken aan Mamma Mia, maar dan met Wham! liedjes en minder zoetsappig. Ook zullen we het paar zien schaatsen. En met een filmperiode van december tot en met februari weet je zeker dat het een mooi plaatje is!

Winter Wonderland - ijsbaan - Kerstmarkt Hyde Park Londen London - Last Christmas Movie- Let it snow
De ijsbaan in Hyde Park

Wat we tot nu toe weten over de film is dat Kate (Emilia) werkt als elf in een kerstwinkel die het hele jaar open is. Daar ontmoet ze Tom (Henry). Ze zijn elkaars tegenpolen: terwijl Kate alleen maar op Tinder zit en dronken avond na dronken avond beleeft, heeft Tom niet eens een mobiele telefoon en doet hij vrijwilligerswerk bij een daklozenopvang. Niet zo’n gekke stap als je je bedenkt dat George Michael zich ook bekommerde om daklozen, vertelt Emma Thompson aan The Daily Mail.

Comingsoon.com geeft ons deze samenvatting van de film Last Christmas, waar ik erg nieuwsgierig van wordt:

Kate loopt allesbehalve blij door Londen, een vrouw die alleen maar slechte beslissingen maakt en die altijd achtervolgd wordt door het getinkel van belletjes, nog zo’n irritant gevolg van haar baan als elf in een kerstwinkel die het hele jaar open is. Tom lijkt te mooi om waar te zijn wanneer hij haar leven binnenloopt en voorbij de muur kan kijken die Kate om zich heen heeft gebouwd. Terwijl Londen veranderd tijdens de mooiste tijd van het jaar, zou het allesbehalve moeten werken tussen deze twee. Maar soms moet je de sneeuw laten vallen waar het valt en naar je hart luisteren.. and you gotta have faith.

Inspiratie haalden scriptschrijver en actrice Emma Thompson en haar man (en acteur) Greg Wise uit de kersthit van Wham! waar de film losjes op gebaseerd is, aldus regisseur Paul Feig. Zanger George Michael werkte voor zijn dood in 2016 nog mee aan de film. Ook horen we een nieuw nummer van George in de film. Kort voordat hij overleed werkte hij namelijk aan een nieuw album. Officiële beelden zijn er nog niet, maar ik duikelde wel deze behind the scenes op:

Volgens Emilia wordt de film ‘erg kerstig’. We gaan het allemaal zien over vier maanden, want Last Christmas komt in de US uit op 21 november in Nederland.

Foto’s: Jamie Davies, Let it Snow, Hat Creative

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *