Dit kun je kerst 2020 zien op Netflix (en ja, daar zitten sequels bij!)

Film kijken Netflix kerstfilms 2020

Het lijkt wel het heetste nieuws hier op Let it Snow: wat kun je aan kerstigs zien op Netflix? Nou dan heb je geluk, want ik kan al een aantal nieuwe films bekendmaken die je rond kerst 2020 kunt zien op Netflix in Nederland!

Laat ik beginnen met de sequels. Zowel op het gebied van series als films kun je in 2020 gewoon verdergaan waar je voorgaande kersten gebleven bent! Het meest kijk ik uit naar Hjem til Jul. Het open einde – wie staat er toch voor de deur – doet me echt verlangen naar het vervolg! Wat het verhaal is weet ik nog niet, maar wel dat Ida Elise Broch (hoofdpersonage Johanne), Gabrielle Leithaug (bestie & roomie Jørgunn) en Line Verndal (collega & love interest Eira) meedoen. Ook regisseur Per-Olav Sørensen is weer van de partij. Vorig jaar bracht Netflix het seizoen uit op 5 december, dus daar gok ik voor 2020 ook op. Hier vind je Hjem til Jul/Home for Christmas op Netflix.

Ken je nog het verhaal van een broer en zus die per ongeluk Santa’s slee laten chrashen? The Christmas Chronicles krijgt een vervolg en Netflix vertelt dat ‘Kate nu een cynische tiener is die onverwachts wordt herenigt met de Kerstman als een geheimzinnige herrieschopper Kerstmis permanent dreigt te verpesten’. Kurt Russel en Goldie Hawn (in real life ook een setje) trekken hun rode jasjes met witte bontkraag weer aan. Chris Columbus (die je vast wel kent van Harry Potter en Home Alone) neemt plaats in de regiestoel dus dat belooft wederom een mooie familiefilm. Wanneer hij online komt is nog niet bekend, maar hij heeft al wel een plekje in de Netflix-bibliotheek.

Lookalikes is iets waar Netflix al eerder succes mee had met Orphan Black. Ze stoffen in 2020 de film The Princess Switch af en voegen daar een derde rol voor Vanessa Hudgens: feestbeest Fiona. Die komt de boel eens stevig opschudden, en dat terwijl Stacy een happy ending had met Edward en het niet zo lekker botert tussen Lady Margaret (die net de troon van Montenaro heeft gekregen) en Kevin. Oef, dat voorspelt genoeg drama!

Op de film A Boy Called Christmas kan ik echt niet wachten, en wel omdat Michiel Huisman er een rolletje in heeft! Voeg daarbij locaties in Londen, Tsjechië, Lapland en Slowakije toe en ik hoef al bijna het verhaal niet te weten: Een doorsneejongen genaamd Nikolad gaat op een ongelooflijk avontuur in het besneeuwde noorden, op zoek naar zijn vader die een zoektocht onderneemt naar het elvendorp Elfhelm. Het koppige rendier Blitzen en zijn loyale huismuis gaan met Nikolas mee als hij zijn lotsbestemming in dit magische, grappige en ontroerende verhaal, dat bewijst dat niets onmogelijk is.

Musicalfilms zijn een nieuw terrein voor Netflix, en ze gaan dat avontuur aan met Jingle Jangle: A Christmas Journey. Deze sprookjesachtige film speelt zich af in een wereld vol keipaadjes, waar een speelgoedmaker en zijn kleindochter proberen een magische uitvinding proberen te repareren voordat het kerst is. Ik ben benieuwd! Psst: Jingle Jangle staat al in de Netflix-bibliotheek dus je kunt hem opslaan om een melding te krijgen!

Ik heb een zwak voor Dolly Parton sinds ik haar zag in de film Steel Magnolia’s. De vrouw is me toch een figuur met een karakter! Ze brengt kerst 2020 haar eigen film uit, mét liedjes. Ook Christine Baranski, die we kennen van Mamma Mia!, speelt mee. Dat wordt swingend de feestdagen in!

Waar kijk jij het meest naar uit?

Liefs, José

Hoofdfoto: Mc Jefferson Agloro

Avatar

Author: José

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar de eerste tekenen van de lente en de warme zonnestralen van de zomer, maar wanneer de blaadjes beginnen te vallen begint mijn hartje sneller te kloppen! Ik ben namelijk dol op de donkere dagen! Want winter betekent één en al feestpret (Sint Maarten, Sinterklaas, kerst èn Oud & Nieuw) en de kans om ein-de-lijk te schaatsen. Het enige dat ik maar wens, is Let it Snow!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *