Elke keer dat onze bananen die donkerbruine schil krijgen, maakt mijn hart een sprongetje. Dan weet ik: ik heb een goed excuus om bananenpannenkoekjes te maken. Ze zijn heerlijk as is maar uiteraard ook met je favo topping zoals aardbeien of stroop. Yummie! En het beste is: ze zijn best gezond en honderd procent vegan.
Ik kan je vervelen met mijn favoriete verhalen over deze bananenpannenkoeken, maar het water loopt me nu al in de mond! Dus bij dezen het recept van deze healty banana pancakes:
De lekkerste bananenpannenkoekjes
Ingrediënten
- 1 kleine of middelgrote banaan zo rijp mogelijk
- 300 milliliter (plantaardige) melk ik gebruik sojadrink
- 1 cup volkorenmeel
- 1 theelepel vanille-essence
- 1 eetlepel (olijf)olie plus wat extra
- 1 theelepel kaneelpoeder
Instructies
- Verhit een crêpe- of pannenkoekenpan met een scheutje olie. Doe alles in in een blender.
- Bak een juslepel vol per keer en verdeel zodat je Americal pancakes vormen.
- Houd de pannenkoeken warm onder een grote deksel.
- Serveer de stapel met je favoriete toppings. De mijne zijn verse frambozen met geschaafde pure chocolade en maple syrup of stoofpeertjes.
Ik ben benieuwd hoe jij deze pannenkoekjes vind. Als je hem maakt, vergeet mij dan niet te taggen op Instagram (@let_it_snow.nl) of een reactie hieronder achter te laten!
Liefs, José